Kezdőlap » - F I L O Z Ó F I A » -- ETIKA » --- etikai töredékek » Ismeretlen szerző: Instrukciók az élethez…

Ismeretlen szerző: Instrukciók az élethez…

26 augusztus 2012
Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy kockázattal jár. Amikor veszítesz, legalább a leckét tanuld meg. Kövesd a három tanácsot.
Tiszteld önmagad, tisztelj másokat és tetteidért vállalj felelősséget. Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse.
Ne hagyd, hogy egy kis eltérés tönkre tegyen egy nagy barátságot. Mikor rádöbbensz, hogy hibát követtél el, azonnal tégy lépéseket a kijavítására. Tölts minden nap egy kis időt magaddal. Tárd ki a karjaidat a változásnak, de ne engedd el az értékeidet. Emlékezz, hogy a csönd néha a legjobb válasz. Élj jó, becsületes életet, akkor mikor öregebb leszel és visszagondolsz, képes leszel másodszorra is élvezni azt. A szeretettel teli légkör otthonodban megalapozza életed. Szeretteiddel való nézeteltérésed alkalmával foglalkozz csak az adott problémával, ne hánytorgasd fel a múltat. Oszd meg a tudásod, ez az egyik út a halhatatlansághoz. Légy gyengéd a Földhöz. Évente egyszer menj olyan helyre, ahol még nem voltál. Emlékezz, hogy az a legjobb kapcsolat, melyben egymás iránti szeretetetek meghaladja egymással szembeni érdekeiteket. Mérlegeld a sikeredet annak a fényében, hogy mit kellett feladnod azért, hogy elérd. Önfeladással kezeld a szerelmet és a szeretetet.

--- etikai töredékek

Nincs hozzászólás to “Ismeretlen szerző: Instrukciók az élethez…”

Leave a Reply

(kötelező)

(kötelező)