Kezdőlap » Nincs kategórizálva » Szavazás és aforizma (2011.05.29. – 2011.06.12.)

Szavazás és aforizma (2011.05.29. – 2011.06.12.)

A fenti aforizmáról és a jelenlegi szavazásról mondhatod el véleményedet itt… (Ez a bejegyzés mindig fölül marad, de lejjebb a főoldalon, a frissítés folyamatos. Lásd az alábbi bejegyzést…)

Néha kapok leveleket, amelyben egy-egy Látogató megírja a szavazásról, vagy a heti aforizmáról a véleményét. Olyan is volt már, hogy a hetente megjelenő aforizmáról (melyet itt fenn a képre szoktam felírni) úgy mondta el a Kedves Látogató az álláspontját, hogy valami más bejegyzéshez szólt hozzá, azért, mert máshol nem tudott… Ezt szeretném a jövőben megelőzni úgy, hogy a hetente, két hetente szavazásra bocsátott témákhoz, és a hetente megjelenő aforizmához itt lehet hozzászólni…. (Mindig lesz majd egy ilyen bejegyzés, mint ez a mostani.)

Annyi változás történik, hogy mostantól kéthetente lesz új szavazás és új aforizma… Amikor ezeket kiírom, azon a napon meg fog jelenni egy ilyen bejegyzés is, mint a mostani, és ahhoz a bejegyzéshez hozzá tud szólni majd bárki aki akar, és ilyenformán el tudja mondani a véleményét…

A hozzászólás akkor aktiválódik, ha egy moderátor elfogadja. Az elfogadásnak csak három feltétele van: (1) Ne bántson, ne sértsen senkit,  (2) legyen jóindulatú és (3) szorosan a témába vágjon. (Vagyis, ha a hozzászólás csak ürügy, hogy valami mást mondjon el az illető, vagy nem jó stílusban teszi – bánt mást, vagy nem jóindulatú a hangvétele – akkor nem jelenik meg.)

—————

A mostani aforizma (lásd fenn a képen)

“Senki sem azért szereti a hazáját, mert nagy, hanem mert az övé.” Seneca

—————

A jelenlegi szavazás pedig (lásd jobb oldalt)

Létezik-e férfi és nő között barátság?

Itt tudsz hozzászólni mindkettőhöz…

(RLZs.)

Nincs kategórizálva

One Comments to “Szavazás és aforizma (2011.05.29. – 2011.06.12.)”

  1. Üdvözlöm a kezdeményezést! :)

    Engem személy szerint elgondolkoztatott, ha nem is a kérdés, de a válaszok variációja…

    Ha az általános kérdést feszegetjük, miszerint létezhet-e két külön nemű személy között barátság, önmagában azt mondanám, hogy előbb-utóbb átcsaphatnak szerelembe. De egy jó házasságnak szerintem barátságnak is kell lennie, mert idővel az intimitás – fiziológiailag – csökkenhet egyik, vagy másik félben. Ettől függetlenül az érintések, csókok és egyéb bensőséges gesztusok fenntartják a másikban azt, hogy ő több, mint a barátom, a társam is! Mert mit is kezdenének egymással öreg korukban, ha még beszélgetni sem tudnak?!

    Azonban létezhet testvérek között is nagyon jó kapcsolat, függetlenül attól, hogy ellenkező neműek. Tehát ők lehetnek szintén legjobb barátok is. És egyéb családi kapcsolatokban is előfordulhat (unokatesók, unoka-nagyszülő, stb.).

    Teljesen idegenek között, ha mindent meg tudnak beszélni – még egymás párkapcsolatát is – akkor óhatatlanul felmerülhet egyikben, vagy másikban, hogy ha ilyen jól megértjük egymást, nem kéne-e nekünk szerelmeseknek lennünk?!

Leave a Reply

(kötelező)

(kötelező)